Ministrul Oleg Țulea a discutat cu europarlamentarii David McAllister și Andrius Kubilius

  • 04 Iunie 2020 16:38
Ministrul Oleg Țulea a discutat cu europarlamentarii David McAllister și Andrius Kubilius

Perspectivele amplificării dialogului bilateral R.Moldova-UE, precum și valorificarea potențialului de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic - printre subiectele abordate de ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea cu europarlamentarii David McAllister și Andrius Kubilius.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, o atenție specială a fost acordată situației epidemiologice și depășirii consecințelor economice ale crizei. „Exprimând gratitudine pentru asistența europeană, Ministrul Oleg Țulea s-a arătat convins că discuțiile pe marginea programului de asistență macrofinanciară extraordinară din partea UE vor progresa rapid”, se arată în comunicat       

În discuția cu europarlamentarul Andrius Kubilius a fost abordată, în mod special, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ministrul Oleg Țulea a remarcat că Republica Moldova rămâne interesată ca Parteneriatul Estic să se afirme în continuare drept platforma care aduce țările partenere mai aproape de UE. A fost subliniat că reuniunile de nivel înalt în cadrul Parteneriatului Estic vor contribui la stabilirea priorităților de cooperare.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău