Ministrul Muncii din România se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova

  • 19 Septembrie 2013 15:08
Ministrul Muncii din România se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, Mariana Câmpeanu, se află joi, 19 septembrie, într-o vizită de lucru la Chișinău, unde s-a întâlnit cu ministrul Muncii din Republica Moldova, Valentina Buliga.

Republica Moldova are nevoie de experiența României în ceea ce privește procesul de adaptare a legislației la cea europeană, a declarat Valentina Buliga.

Și România are nevoie de sprijinul Republicii Moldova, a subliniat ministrul Muncii de la București, Mariana Câmpeanu. Ea a adus exemplul legislației moldovenești referitoare la determinarea dizabilităților, care are o extindere mai mare și este mai aplicată decât în România.

Republica Moldova a semnat cu România, în 2010, un Acord de colaborare privind asigurările sociale, astfel încât cetățenii moldoveni pot beneficia de pensii românești, dacă au muncit pe teritoriul statului român, și invers. În baza acestui document, 42 de cetățeni ai Republicii Moldova primesc pensii din România și 3 cetățeni români ridică pensii moldovenești. În baza unui accord anterior, de pensii românești beneficiază peste 3000 de moldoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău