Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco va merge mâine, la ședința CSP. La aceeași ședința va participa și Alexandr Stoianoglo

  • 16 August 2021 18:12
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco va merge mâine, la ședința CSP. La aceeași ședința va participa și Alexandr Stoianoglo

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a ales să meargă, marți, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor, în timp ce va avea loc și ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ministrul Justiției este membru din oficiu atât în componența CSP, cât și în cea a  CSM, la fel ca și procurorul general. Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii, Alexandr Stoianoglo a ales, la fel, să meargă la ședința CSP.

În aceste condiții, ședința de marți a CSM ar putea fi amânată din lipsă de cvorum, observă portalul Anticorupție.md, deoarece în premieră, o ședință  a CSP nu are loc într-o zi de joi, cum era anterior, ci într-o zi de marți.

Agenda ședinței CSP prevede 13 întrebări, printre care, pe lângă examinarea contestațiilor unor sancțiuni disciplinare și numiri în funcție, se va discuta și asupra convocării Adunării Generale a Procurorilor.

În cadrul Adunării urmează să fie aleși noii membri ai CSP. Mandatele actualilor membri ai CSP, delegați din mediul procurorilor, au expirat cu 8 luni în urmă, iar Adunarea Generală nu a fost convocată din cauza pandemiei de Covid-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău