Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană

  • 02 Noiembrie 2022 13:26
Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a avut o întrevedere cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, în frunte cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

În cadrul discuțiilor, s-a vorbit despre acțiunile întreprinse în vederea implementării celor 9 recomandări, formulate de Comisia Europeană pentru atingerea aspirațiilor europene ale țării noastre, dintre care 6 țin de domeniul justiției. De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a principalelor inițiative promovate de Ministerul Justiției cu scopul de a reforma sistemul de justiție, de a combate corupția și de a avea instituții funcționale cu oameni integri și profesioniști.
 
Am menționat că suntem la prima etapă de implementare a reformei justiției - verificarea integrității candidaților la funcția de membru al CSM și CSP. Imediat ce vom avea un CSM funcțional, va începe reforma CSJ. În acest sens, avem și opinia pozitivă a Comisiei de la Veneția asupra proiectului de lege. Am reiterat că ne dorim ca reforma justiției să se întâmple mai rapid, dar schimbările nu pot fi făcute peste noapte și e nevoie de mai mult timp și resurse.
 
Europarlamentarii au remarcat progresele pe anumite domenii și ne-au încurajat să continuăm reformele în justiție și lupta cu corupția, asigurându-ne că putem conta pe susținerea din partea instituțiilor europene, pentru ca sistemul judecătoresc să fie funcțional, iar cetățenii să aibă încredere în actul de justiție”, scrie pe pagina sa de Facebook, Litvinenco.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău