Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu ambasadorul României. Sergiu Litvinenco: Sprijinul României este foarte important în procesul de reformare a justiției

  • 02 Septembrie 2021 16:55
Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu ambasadorul României. Sergiu Litvinenco: Sprijinul României este foarte important în procesul de reformare a justiției

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu ambasadorul României în R.Moldova, Daniel Ioniță. La întrevedere ambasadorul a fost însoțit de unul dintre secretarii misiunii diplomatice la Chișinău, Radu Gruia.

În cadrul ședinței, Sergiu Litvinenco a prezentat principalele obiective ale ministerului în domeniul justiției, iar ambasadorul a dat asigurări că Ministerului Justiției va beneficia de sprijin deplin în realizarea acestora.
De asemenea, Daniel Ioniță a reiterat importanța reformării justiției, pentru a asigura independența sistemului de drept și fortificarea încrederii cetățenilor în justiție și în instituțiile publice. Oficialul a mai subliniat că Republica Moldova este o prioritate pentru România și că aceasta va fi susținută în parcursul său european, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției. 
 
În același timp, Sergiu Litvinenco i-a transmis ambasadorului că mizează pe suportul României în preluarea practicilor de succes în domeniul justiției și, în special, în domeniul luptei împotriva corupției. De asemenea, a precizat despre intenția de a colabora cu experți care au participat la reformarea justiției în România și a menționat despre contribuția importantă pe care o pot avea aceștia pentru realizarea agendei ministerului, având în vedere rezultatele de succes pe care le are România în consolidarea organelor anticorupție.
 
Ministrul a menționat că sprijinul României este foarte important în procesul de reformare a justiției și a exprimat aprecierea deschiderii și suportului declarat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău