Ministrul german al Finanțelor, discuții la Kiev despre reconstrucție și investiții. Germania a oferit Ucrainei 22 miliarde de euro sprijin financiar și militar de la începutul invaziei rusești

  • 14 August 2023 18:50
Ministrul german al Finanțelor, discuții la Kiev despre reconstrucție și investiții. Germania a oferit Ucrainei 22 miliarde de euro sprijin financiar și militar de la începutul invaziei rusești

Ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a declarat luni că țara sa se află „umăr la umăr” cu Ucraina, la sosirea la Kiev pentru prima sa vizită de la începutul războiului, relatează France Press, preluat de Agerpres.

 

Lindner a declarat că va purta discuții „foarte concrete” cu oficialii ucraineni cu privire la modul în care ministerul german de finanțe poate sprijini Ucraina acum și în viitor.

„Suntem alături de Ucraina, umăr la umăr”, a declarat Lindner reporterilor după ce a ajuns la Kiev cu trenul.

De la invazia Rusiei din februarie 2022, Germania a oferit Ucrainei aproximativ 22 miliarde de euro (24 miliarde de dolari) sub formă de ajutor umanitar, financiar și militar, a declarat Lindner.

„Ucraina nu trebuie să piardă acest război”, a spus ministrul.

Discuțiile de la Kiev nu se vor referi doar la situația actuală, a spus acesta. „Vom privi, de asemenea, spre viitor”.

Discuțiile se vor concentra pe posibilele domenii de cooperare, inclusiv în ceea ce privește investițiile străine directe și problemele vamale, a adăugat oficialul.

Vizita are loc în condițiile în care Germania este supusă unei presiuni tot mai mari din partea Kievului pentru a trimite rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acțiune pentru a impulsiona contraofensiva împotriva trupelor rusești, care se luptă.

Până acum, guvernul german s-a opus solicitărilor, din cauza temerilor că rachetele ar putea ajunge pe teritoriul rusesc și ar putea extinde conflictul.

Mykhailo Podolyak, un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat pentru ziarul german Bild că rachetele Taurus sunt „cruciale” pentru lupta din Ucraina.

Încercând să calmeze îngrijorările legate de raza de acțiune a armelor, Podolyak a declarat că acestea vor fi folosite „exclusiv pe teritoriul Ucrainei, în cadrul granițelor recunoscute la nivel internațional din 1991″.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău