Ministrul german al culturii asigură Republica Moldova de sprijinul Berlinului

  • 08 Iunie 14:20
Ministrul german al culturii asigură Republica Moldova de sprijinul Berlinului

Ministrul german al culturii, Claudia Roth, a subliniat miercuri, în cursul unei vizite în Republica Moldova, rolul acestei țări în asistența acordată refugiaților ucraineni, transmite Agerpres, citând dpa.

Acest sprijin nu va fi uitat, a asigurat ea la Chișinău, unde a deschis o expoziție consacrată împlinirii a trei decenii de relații bilaterale între Germania și Republica Moldova.

În Republica Moldova, care are o populație de circa trei milioane, au ajuns aproximativ o jumătate de milion de refugiați din Ucraina, dintre care unii s-au stabilit pe termen lung după ce țara lor a fost invadată de Rusia în februarie.

"Ajutorul nu va fi uitat", a insistat Roth, promițând că Germania va continua să sprijine dezvoltarea socială, economică și culturală a Republicii Moldova.

La Chișinău, ea s-a întâlnit cu omologul ei moldovean, Sergiu Prodan.

Înainte de vizita în Republica Moldova, Roth a fost prima membră a guvernului german care a ajuns la Odesa, de la începutul războiului declanșat de Rusia. Ea a rămas în orașul ucrainean timp de două zile, pentru a constata efectele conflictului armat asupra domeniului cultural. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău