Ministrul francez al apărării, la București: Nu ne vom abandona niciodată aliații. O misiune de experți sosește în România pentru a studia posibila desfășurare militară a Franței sub egida NATO

  • 27 Ianuarie 2022 12:50
Ministrul francez al apărării, la București: Nu ne vom abandona niciodată aliații. O misiune de experți sosește în România pentru a studia posibila desfășurare militară a Franței sub egida NATO

Ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, care efectuează joi o în vizită oficială la București, a dat asigurări că țara sa nu își va abandona niciodată aliații și prietenii și că se va afla alături de România, scrie caleaeuropeana.ro.

Potrivit sursei citate, aflată la prima sa deplasare într-o țară membră a Uniunii Europene de la începutul președinției franceze a Consiliului UE, Parly a anunțat că o misiune de experți din Ministerul apărării franceze sosește “chiar astăzi în România pentru a studia parametri” unei posibile desfășurări a prezenței militare franceze în România sub egida, după cum a anunțat președintele Emmanuel Macron.

“Situația securitară actuală este îngrijorătoare pe flancul est al Europei. În acest context, românii sunt îndreptățiți să își consolideze propria securitate, având în vedere că tensiunile în Ucraina se agravează de la zi la zi. În calitate de aliat și europeni, vă înțelegem situația și dorim să vă acordăm sprijinul nostru. Așa cum a amintit și Președintele Republicii, domnul Macron, săptămâna trecută, am contribuit îndelung la securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO în țările baltice și vom continua să facem acest lucru pe termen lung în același spirit. El a indicat și disponibilitatea noastră de a merge și mai departe, și tot în cadrul NATO, să ne angajăm în noi misiuni de tip eFP (Enhanced Forward Presence) – “prezență înaintată avansată”, în special în România, dacă aceste misiuni sunt hotărâte de NATO. O misiune de experți din ministerul meu sosește chiar astăzi în România pentru a studia parametri acestei posibile desfășurări”, a spus Parly, într-o conferință comună de presă cu omologul român, Vasile Dîncu, cu care a mai avut o întrevedere bilaterală și la Brest, cu ocazia reuniunii informale a miniștrilor apărării din UE.

Având în vedere că vizita lui Parly la București coincide și cu discuțiile privind contractul dintre compania franceză Naval Group și Ministerul Apărării Naționale pentru construcția de corvete multifuncționale destinate Forțelor Navale Române, ea a subliniat că  “Franța și industria sa sunt pe deplin implicate pentru a ajuta forțele armate române ajungă la o nouă etapă din modernizarea lor și (…) în special în dosarelor corvetelor”.

Citiți continuarea materialului pe caleaeuropeana.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău