Ministrul Finanțelor, la întrevederea cu reprezentanții sindicatelor: „Activitatea noastră este orientată spre oameni”

  • 26 Octombrie 2023 08:32
Ministrul Finanțelor, la întrevederea cu reprezentanții sindicatelor: „Activitatea noastră este orientată spre oameni”

Salarizarea în sectorul public și în cel privat, revizuirea cadrului legal și politicile social-economice au fost principalele subiecte de pe agenda întrevederii ministrului finanțelor Petru Rotaru cu președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor Zubcu.

În special, discuțiile s-au axat pe aspecte legate de salarizarea în sectorul bugetar, reexaminarea salariului minim pe țară, modul de impozitare a veniturilor persoanelor fizice, precum și pe chestiuni legate de organizarea tratamentului balneosanatorial al asiguraților și a odihnei și întremării sănătății copiilor și adolescenților în sezonul estival, precizează un comunicat al Ministerului Finanțelor.

De asemenea, părțile au subliniat importanța valorificării forței de muncă calificată prin motivarea capitalului uman din domenii economice și sociale, care au un impact esențial asupra dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova.

„Activitatea Ministerului Finanțelor este orientată către oameni. În procesul de elaborare a politicii bugetar-fiscale pentru anul 2024 ne-am axat pe angajat, lărgind spectrul de deduceri de care vor putea beneficia salariații”, a menționat ministrul finanțelor în cadrul întrunii. De asemenea, Petru Rotaru a precizat că instituția se află în proces de elaborare a proiectului Legii bugetului de stat pentru 2024, un exercițiu complex și amplu, care va oferi în curând o perspectivă clară asupra politicilor salariale din anul următor.

La rândul său, Igor Zubcu a apreciat deschiderea Ministerului Finanțelor, remarcând importanța continuării unui dialog constructiv, în vederea identificării celor mai bune soluții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău