Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Șefa Biroului de la Bruxelles a Programului ONU pentru Mediu

  • 05 Octombrie 2022 13:45
Ministrul Finanțelor a avut o întrevedere cu Șefa Biroului de la Bruxelles a Programului ONU pentru Mediu

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, s-a consultat cu Șefa Biroului de la Bruxelles a Programului ONU pentru Mediu, Veronika Safrankova, pe subiectul achizițiilor publice durabile, rolul acestora în tranziția Republicii Moldova spre o economie verde, cooperarea în cadrul inițiativei EU4Environment și necesitățile de asistență pe această dimensiune.

Ministrul Budianschi a mulțumit pentru sprijinul acordat în cadrul inițiativei EU4Environment, subliniind importanța acestui ajutor în contextul aderării Republicii Moldova la UE.

La rândul său, Veronika Safrankova a exprimat deschiderea organizației în continuarea susținerii tranziției Republicii Moldova spre o economie verde prin dezvoltarea sistemului de achiziții publice al țării cu accent pe durabilitate, și în eforturile de alinierea a acestuia la angajamentele UE.

La final, ambii oficiali și-au exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă în consolidarea capacităților Republicii Moldova privind achizițiile publice durabile și tranziția spre o economie verde.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
-1,71
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău