Ministrul Energiei de la București, Virgil Popescu: Relațiile bilaterale cu Republica Moldova în domeniul energiei sunt foarte importante pentru România

  • 17 Decembrie 2021 12:08
Ministrul Energiei de la București, Virgil Popescu: Relațiile bilaterale cu Republica Moldova în domeniul energiei sunt foarte importante pentru România

Vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a avut ieri, 16 decemebrie, o întâlnire de lucru cu Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu.

Relațiile bilaterale cu Republica Moldova în domeniul energiei sunt foarte importante pentru România, a declarat Virgil Popescu după întrevedere. Potrivit ministrului Energiei, ialogul s-a centrat pe stabilirea reperelor concrete ale cooperării în perioada următoare pe baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.
 
„Pe fondul creșterii prețurilor la energie de la nivelul Europei, Republica Moldova s-a confruntat cu o criză energetică profundă, remediată la sfârșitul lunii octombrie, inclusiv cu suportul acordat de România. În eforturile de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale, considerăm importantă contribuția interconectorului Iași-Ungheni și extinderea acestuia pe traseul Ungheni-Chișinãu, in scopul asigurării securității energetice a Republicii Moldova, problematică aflata în atenția factorilor relevanți din cele două țări. Am discutat inclusiv oportunități privind cooperarea în regiunea Mării Negre, pentru stabilizarea alimentării cu gaze naturale în zonă”, a mai comunicat Virgil Popescu. 
 
La întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan și George Niculescu, Diana Codău - Director Afaceri Europene și Relații Internaționale și Constantin Borosan, secretar de stat al Republicii Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău