Ministrul Educației, după ce Igor Dodon a fost într-o școală fără mască de protecție: ”Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții?”

  • 11 Septembrie 17:00
Ministrul Educației, după ce Igor Dodon a fost într-o școală fără mască de protecție: ”Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții?”

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că unii demnitari încalcă regulile de protecție împotriva COVID-19, mai ales în școli, numindu-le ”gesturi sfidătoare”. Reacția acestuia survine după ce președintele Igor Dodon a publicat o fotografie dintr-o sală de clasă, în care apare fără mască în fața elevilor și a pedagogilor. Totuși, șeful de la Educație nu a menționat niciun nume în mesajul sau, dar și-a exprimat indignarea că măsurile legislative sunt obligatorii doar pentru cetățeni, nu și pentru unii demnitari.

”Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, a subliniat Igor Șarov.

El a remarcat că, intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică.

”Altfel nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă sa le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării cu cel mai periculos virus cunoscut până acum, care a secerat sute de mii de vieți în toată lumea.

Răspunsul societății civice ar trebui sa fie dur: stimați reprezentanți ai autorităților, nu confundați propria persoană cu instituția pe care o reprezentați! Iar plasarea samavolnică de-asupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării condamnă orice manifestare de nerespectare a prevederilor deciziilor CNESP cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba de instituțiile de învățământ, indiferent de cine sunt acestea manifestate”, se arată în mesajul ministrului educației, Igor Șarov.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
0
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,6 m/s
Sat
3
Sun
3
Mon
2
Tue
4
Wed
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău