Ministrul Economiei de la București: Prezența Transagaz în R.Moldova, cel mai important proiect de colaborare cu România

  • 15 Mai 2018 16:30
Ministrul Economiei de la București: Prezența Transagaz în R.Moldova, cel mai important proiect de colaborare cu România

Prezența Transagaz în Republica Moldova este cel mai important proiect de colaborare economică strategică bilaterală cu România, a declarat ministrul Economiei de la București, Dănuț Andrușca, aflat în vizită la Chișinău.

Oficialul a participat la a doua ediție a forumului „Excelență în Business” organizat de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România. „Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova sunt hotărâte să întărească colaborarea economică. De asemenea, prezența Transgaz în Republica Moldova este cea mai clară dovadă în acest sens și este un proiect de suflet, dar și de importanță strategică deosebită pentru ambele state. Poate că nu este primul proiect de colaborare economică strategică dintre cele două state, dar este cel mai important de până acum”, a declarat Dănuț Andrușca. 

România este cel mai important partener comercial al Republicii Moldova, reușind să devanseze în această privință Federația Rusă și Ucraina, a apreciat Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. „La finele anului trecut, comerțul bilateral dintre statele noastre s-a ridicat la frumoasa valoare de 1,7 miliarde de dolari americani, care reprezintă un vârf în relația bilaterală comercială, dintre care exportul României în Republica Moldova a fost de circa un miliard de dolari americani”, a subliniat Ambasadorul României. 

Totodată, Republica Moldova este a patra piață necomunitară de desfacere pentru mărfurile din România, după Turcia, Federația Rusă și Statele Unite ale Americii, a menționat Ambasadorul Daniel Ioniță.

Prezent la eveniment, ministrul moldovean al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că România se situează pe primul loc după numărul de companii deschise în Republica Moldova, numărul lor ridicându-se la aproape 1700, cu un capital total de 1,2 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău