Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a discutat cu reprezentanta Consiliului Europei, Verena Taylor, despre Planul de acțiuni al CoE în perioada 2021 – 2024 pentru R.Moldova

  • 05 Octombrie 2021 16:30
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a discutat cu reprezentanta Consiliului Europei, Verena Taylor, despre Planul de acțiuni al CoE în perioada 2021 – 2024 pentru R.Moldova

Viceprim-ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu directorul oficiului directoratului general pentru programe din cadrul Consiliului Europei, Verena Taylor. Oficialii au vorbit despre prioritățile de asistență în contextul Planului de acțiuni al Consiliului Europei în perioada 2021 – 2024 pentru Republica Moldova.

„Reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt sunt prioritare pentru Guvern, iar pentru succesul acestor procese este esențială expertiza Consiliului Europei oferită prin intermediul Grupului de lucru ad hoc de nivel înalt.” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

Verena Taylor, care a avut o serie de întrevedere cu principalele instituții beneficiare ale Planului de acțiuni actual, a punctat determinarea Consiliului de asista Republica Moldova la fiecare etapă a proceselor de reformă, în special în domeniul justiției și anume implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO, precum și implementarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Oficialul Consiliului Europei a felicitat țara noastră pentru aprobarea ratificării în prima lectură a Convenției de la Istanbul, document care va consolida politicile naționale de combaterea a violenței față de femei și violenței domestice.

Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova a fost elaborat de Consiliu în parteneriat instituțiile naționale și adoptat de Comitetul de Miniștri la finele anului 2020. Documentul a fost lansat oficial în cadrul vizitei la Strasbourg a Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu din 19 aprilie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău