Ministrul de externe în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg

  • 28 Aprilie 2021 09:54
Ministrul de externe în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg

Șeful diplomației de la Chișinău, Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg. Diplomații au abordat subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, cu accent pe cooperarea politică, economică și culturală, precum și trecerea în revistă a modalităților de intensificare a dialogului politic la nivel înalt în perioada următoare, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

De asemenea, oficialii au convenit desfășurarea sistematică a consultărilor pe linia ministerelor de externe ale celor două țări, în vederea avansării subiectelor curente moldo-austriece. Părțile au discutat și despre teme de interes comun referitoare la situația de securitate regională, subiectele care vizează procesul de soluționare a conflictului transnistrean, precum și criza sanitară globală.

Aureliu Ciocoi și Alexander Schallenberg au trecut în revistă și dialogul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, progresele atinse în procesul realizării prevederilor Acordului de Asociere, precum și asistența acordată de UE în lupta cu criza pandemică.

Totodată, ministrul a adresat autorităților austriece rugămintea de a identifica posibilitatea donării sau vânzării unui lot de vaccinuri Republicii Moldova.

Aureliu Ciocoi l-a invitat pe ministrul afacerilor externe și europene al Austriei, Alexander Schallenberg, să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova. Invitația a fost acceptată, iar detaliile acesteia urmează a fi stabilite pe canalele diplomatice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău