Ministrul de Externe al Ucrainei a reacționat la declarațiile lui Macron, care a cerut ca Rusia să nu fie umilită: „Aceste apeluri umilesc doar Franța”

  • 04 Iunie 2022 19:02
Ministrul de Externe al Ucrainei a reacționat la declarațiile lui Macron, care a cerut ca Rusia să nu fie umilită: „Aceste apeluri umilesc doar Franța”

Ministrul de Externe al Ucrainei a venit cu o replică dură la apelul președintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat din nou că Rusia „nu trebuie umilită”, în perspectiva negocierilor de pace care vor urma după încheierea conflictului din Ucraina.

„Apelurile de a evita umilirea Rusiei nu pot umili decât Franța și orice altă țară care transmite un mesaj similar. Pentru că Rusia este cea care se umilește singură. Mai bine ne concentrăm cum să punem Rusia la locul ei. Asta va aduce pacea și va salva vieți”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter, la câteva ore după apelul președintelui Macron, scrie DIGI24.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat sâmbătă din nou că Rusia nu trebuie să fie umilită pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluție diplomatică. În opinia lui Macron, Parisul va juca un rol de mediere pentru a pune capăt conflictului.

„Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieșire prin intermediul mijloacelor diplomatice. (...) Sunt convins că Franței îi revine rolul de a fi o putere de mediere”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă de ziare regionale, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Agenția de presă britanică amintește că Macron a încercat să mențină dialogul cu președintele rus Vladimir Putin de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Atitudinea șefului statului francez a fost criticată în mod repetat de unii parteneri estici și baltici din Europa, care consideră că o astfel de abordare subminează eforturile de a pune presiune pe Putin să se așeze la masa negocierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău