Ministrul austriac de externe, testat pozitiv pentru COVID-19 după o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE

  • 17 Octombrie 2020 11:42
Ministrul austriac de externe, testat pozitiv pentru COVID-19 după o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE

Ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și se află în carantină la domiciliu fără simptome, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a diplomației austriece, relatează Reuters și EFE, preluat de AGERPRES.

"Există suspiciuni că Schallenberg s-ar fi putut contamina luni la o reuniune a Consiliului Afaceri Externe la Luxemburg", a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului austriac de Externe, adăugând totuși că acesta nu prezintă simptome și a fost testat în urma unei măsuri de rutină.

Omoloaga sa belgiană Sophie Wilmes a anunțat vineri că a intrat în autoizolare prezentând simptome suspecte de contaminare cu SARS-CoV-2 după ce a participat la aceeași reuiune, notează Reuters.

Schallenberg a asistat de asemenea la o ședință a guvernului austriac miercuri, dar membrii cabinetului au purtat măști faciale, a indicat reprezentanta MAE austriac.

În consecință, șeful diplomației austriece a trebuit să-și suspende deplasările în străinătate preconizate pentru săptămâna viitoare în Regatul Unit, Danemarca, Grecia și Cipru.

Angajații MAE austriac care au intrat în contact cu Schallenberg au fost anunțați în legătură cu testul pozitiv al ministrului și vor fi supuși unui test PCR.

Cabinetul de miniștri austriac a trecut prin emoții în urmă cu mai puțin de două săptămâni când unui coleg apropiat cancelarului Sebastian Kurz i-au fost depistate rezultate pozitive la COVID-19.

"Ca măsură de precauție, toți membrii guvernului vor fi testați sâmbătă", a anunțat purtătoarea de cuvânt citată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău