Ministrul Apărării va fi audiat săptămână viitoare în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică

  • 03 Noiembrie 2022 11:18
Ministrul Apărării va fi audiat săptămână viitoare în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi va fi audiat săptămână viitoare în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică. Oficialul urmează să ofere informații legate de incidentul de acum câteva zile din localitatea Naslavcea, unde rămășițele unei rachete rusești doborâte de sistemul de apărare ucrainean a căzut pe teritoriul localității avariind geamurile și acoperișurile mai multor case, transmite Radio Chișinău.

Despre aceasta a informat, în debutul ședinței Parlamentului de astăzi. președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, În urma cercetărilor de teren s-a demonstrat că este vorba despre o rachetă rusească care a țintit infrastructura energetică a Ucrainei în apropiere de granița cu Rep. Moldova.

”Acest război trebuie condamnat. Inclusiv și de cei care își fac cruce la portretul lui Putin. Ei trebuie să înțeleagă crima împotriva Ucrainei care trebuie condamnată. Are efecte asupra întregii regiuni și a întregii lumi, iar noi suntem afectați în mod nemijlocit ca urmare a crizei energetice.

Pentru  ca toată lumea să cunoască, în urma cercetărilor de teren s-a constatat că este vorba despre o rachetă rusească. Dar miercuri vom avea audieri și vor fi făcute publice rezultatele”, a spus Carp.

Dacă și-ar fi atins ținta, circa 40 de localități din Rep. Moldova, inclusiv orașul Soroca ar fi fost inundate, a atenționat Lilian Carp.

Amintim că luni, 31 octombrie, rămășițele unei rachete, care a țintit barajul de la Novodnestrovsk din Ucraina, dar a fost doborâtă de sistemul de apărare antiaerian din țara vecină,  a căzut în preajma localității de frontieră Naslavcea. Nu au fost înregistrat victime dar geamurile și acoperișurile mai multor locuințe au fost avariate.  

Republica Moldova colaborează cu Ucraina la anchetarea incidentului, potrivit autorităților de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău