Ministrul Apărării nu va veni în Parlament pentru a fi audiat. Care este motivul invocat

  • 18 Iunie 2020 14:16
Ministrul Apărării nu va veni în Parlament pentru a fi audiat. Care este motivul invocat

Ministrul Apărării Alexandru Pînzari nu se va prezenta astăzi în Parlament, la solicitarea deputaților din opoziție, pentru a prezenta informații referitoare la detașarea contingentului de militari la parada de la Moscova din 24 iunie.

Secretarul Parlamentului a declarat că a fost informat de reprezentanții Ministerului Apărării că Alexandru Pînzari este la o unitate militară din nordul țării, unde ar fi fost înregistrate probleme. El ar urma să se prezinte la o altă ședință. Anunțul a provocat nemulțumirea opoziției, care a spus că va verifica dacă ministrul Apărării nu a plecat din Chișinău după ce a aflat că urma să fie audiat.

Amintim că opoziția și o parte dintre deputații PDM au cerut convocarea în parlament al ministrului Apărării în contextul detașării contingentului de 75 de militari moldoveni care vor participa la parada militară de la Moscova, din 24 iunie. Opoziția consideră ca periculoasă și inoportună din punct de vedere politic participarea militarilor Armatei Naționale la evenimentul respectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău