Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE, Janis Mazeiks

  • 05 Noiembrie 2021 15:33
Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE, Janis Mazeiks

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

În cadrul discuțiilor cei doi oficiali au analizat pe larg stadiul de cooperare în domeniul afacerilor interne, trecând în revistă asistența UE oferită pe dimensiunea afacerilor interne, contribuția consilierilor de nivel înalt, proiectele implementate și în derulare, prioritățile și perspectivele de dezvoltare care au drept scop îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor. Ana Revenco a informat diplomatul despre procesele în derulare la nivel instituțional în contextul elaborării documentelor de politici în domeniul de referință, acțiunile planificate pentru perioada imediat următoare, dar și contribuția experților naționali și internaționali în modernizarea domeniului de afaceri interne.

Alte subiecte de discuții s-au axat pe necesitatea consolidării capacităților instituționale în prevenirea și combaterea crimelor cibernetice, managementul frontierei și migrației, digitalizarea proceselor și prevenirea corupției, securitatea și ordinea publică, pregătirea și răspunsul la dezastre etc. La rândul său, șeful Delegației UE în Republica Moldova a dat asigurări de susținere în continuare a eforturilor Ministerului Afacerilor Interne prin proiecte dedicate, inclusiv cu participarea societății civile, experți UE, alte inițiative care vin să sprijine modernizarea instituțională conform standardelor UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău