Ministerul Sănătății anunță despre primul deces din cauza complicațiilor infecției gripale. În municipiul Chișinău se observă o diminuare a cazurilor de îmbolnăviri

  • 10 Ianuarie 2023 15:42
Ministerul Sănătății anunță despre primul deces din cauza complicațiilor infecției gripale. În municipiul Chișinău se observă o diminuare a cazurilor de îmbolnăviri

În prima săptămâna a anului 2023 s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor de infecții respiratorii virale acute, iar numărul cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant pe parcursul a trei săptămâni. Se constată o diminuare a cazurilor inclusiv în municipiul Chișinău, unde sunt raportate cele mai multe îmbolnăviri, anunță Ministerul Sănătății.

 
Respectiv, în perioada 2-8 ianuarie, au fost înregistrate 12 579 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), 488 - infecții respiratorii acute severe (SARI) și 210 - gripă sezonieră.
 
De asemenea, instituțiile medicale raportează reducerea numărului de internări, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 152 de persoane, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 318. Cele mai multe internări în spitale, din cauza infecțiilor respiratorii acute și gripei sunt în rândul copiilor, pondere care se atestă în fiecare sezon pandemic, potrivit specialiștilor.
 
În săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat și un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023.
 
Instituția menționează că, în acest sezon au fost confirmate în total 932 de cazuri de gripă, 136 026 de IARCS și 5 906 de SARI.
 
Luni, 9 ianuarie, șeful Direcției Generale Sănătate, Boris Gîlcă, susținea că municipiul Chișinău se află în alertă epidemiologică și a fost nevoie de identificat spații suplimentare pentru internări.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,12 m/s
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău