Numărul cazurilor de infecții respiratorii în Chișinău continuă să crească: În ultima săptămână s-au înregistrat 163 de cazuri de gripă, dintre care 97 la copii

  • 09 Ianuarie 2023 11:44
Numărul cazurilor de infecții respiratorii în Chișinău continuă să crească: În ultima săptămână s-au înregistrat 163 de cazuri de gripă, dintre care 97 la copii

Numărul cazurilor de infecții respiratorii în Chișinău continuă să crească. În ultima săptămână s-au înregistrat 163 de cazuri de gripă, dintre care 97 la copii. Potrivit șefului Direcției Generale Sănătate, Boris Gîlcă, municipiul Chișinău se află în alertă epidemiologică și a fost nevoie de identificat spații suplimentare pentru internări, transmite Radio Chișinău.

În municipiul Chișinău se atestă o creștere a numărului cazurilor de gripă. Cu toate acestea, se estimează că numărul cazurilor ar fi mai mare decât cel prezentat, pentru că nu toți medicii stabilesc diagnosticul, dar și nu toți cetățenii au posibilitatea să dea teste de laborator pentru confirmare, a declarat șeful Direcției Generale de Sănătate Boris Gîlcă în cadrul ședinței săptămânale de la primăria Chișinău:        

       
„Avem o situație îngrijorătoare, raportările din cadrul spitalelor și instituțiilor de ambulatoriu ne spun că avem o adresabilitate sporită de internări cu infecții respiratorii, atât la copii, cât și la adulți. Cu siguranță suntem în alertă epidemiologică, dacă nu în epidemie de gripă. În ultima săptămâna s-a înregistrat flux sporit de internări, în special în cazul minorilor cu acuze de infecții respiratorii. Cele mai afectate sunt grupurile de copii cu vârsta 5-14 ani, urmată de cei cu vârsta de 0-4 ani. În această dimineață la Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase pentru copii, pe 100 de paturi sunt internați 110 copii, dintre care 67 cu gripă confirmată. Aceeași situația fiind înregistrată și la Spitalul de copii Nr. 1, unde sunt internați 125 de copii pe 100 de paturi. Am desfășurat și continuăm să desfășurăm paturi suplimentare, a menționat Boris Gîlcă.

Autoritățile municipale estimează că numărul cazurilor ar putea crește până la sfârșitul lunii ianuarie, iar ulterior să înceapă perioada de regres. Situația din municipiu este una îngrijorătoare și chiar dacă Ministerul Sănătății încă nu a declarat, Chișinăul, cu siguranță, este în alertă epidemiologică, a mai spus Boris Gîlcă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău