Ministerul Educației și Cercetării va fi reorganizat

  • 19 Iulie 2023 14:01
Ministerul Educației și Cercetării va fi reorganizat

Ministerul Educației și Cercetării va fi reorganizat. A fost instituită funcția de secretar general adjunct al ministerului, responsabil de implementarea cerințelor de aderare a Republicii Moldova la UE. Totodată, instituția va avea o subdiviziune specializată – Direcția coordonare politici publice și integrare europeană și un Serviciu coordonare asistență externă, transmite IPN.

Cabinetul de miniștri a decis și comasarea mai multor direcții ale ministerului. Direcția învățământ general va fuziona cu Serviciul învățare pe tot parcursul vieții, structura nou-creată urmând să se numească „Direcția politici în domeniul învățământului general și învățare pe tot parcursul vieții”. Prin comasarea Secției juridice cu Secția resurse umane va fi creată „Direcția juridică și resurse umane”.

Potrivit ministrului Dan Perciun, reforma are drept scop consolidarea capacităților instituției în contextul angajamentelor asumate de Republica Moldova. „Reorganizarea pe care o aprobăm astăzi ne va ajuta să avansăm mai rapid în implementarea reformelor pe care ni le-am asumat”, a spus Dan Perciun.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău