Ministrul Educației: Vacanța ar putea fi prelungită, deocamdată, sunt prioritare trei probleme

  • 01 Aprilie 2020 13:07
Ministrul Educației: Vacanța ar putea fi prelungită, deocamdată, sunt prioritare trei probleme

Potrivit datelor oficiale, 92 la sută dintre elevi ar fi fost antrenați în procesul de învățare la distanță. Ministrul Educației, Igor Șarov a subliniat că ministerul caută soluții pentru a-i implica și pe elevii defavorizați, care nu au acces la tehnologii de comunicare la distanță.

Totodată, Igor Șarov a declarat că nu vede o problemă dacă așa-zisa vacanță va fi prelungită până pe data de 30 mai, însă depinde de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Recuperarea orelor se va reuși, chiar dacă nu în întregime. 

Mai complicat este în cazul absolvenților, care urmează să susțină examene și apoi să aplice pentru înmatricularea în următoarele trepte de învățământ. Ministrul a declarat că nu își dorește să se renunțe la examenele de bacalaureat.

Vacanța ar putea fi prelungită, totuși, deocamdată, sunt prioritare trei probleme, afirmă ministrul educației.

„Un prim accent noi avem pus pe problema legată de asigurarea cu laptopuri, tablete, computere a categoriilor defavorizate, prin prisma oferirii egalității de șansă. Cea de a doua problemă este problema internetului și cea de a treia este problema formării cadrelor didactice care nu au abilitățile necesare.”

În altă ordine de idei, ministrul a făcut apel la cadrele didactice să nu le dea elevilor sarcini în exces în această perioadă. Un apel a fost adresat și managerilor instituțiilor, să nu exercite presiuni asupra pedagogilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău