Ministrul de Externe Mihai Popșoi, întrevedere cu ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău

  • 12 Februarie 13:49
Ministrul de Externe Mihai Popșoi, întrevedere cu ambasadorii statelor UE acreditați la Chișinău

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere la MAE cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău. Au fost discutate prioritățile în materie de politică externă și au fost abordate subiecte de actualitate din plan regional și internațional.

Dialogul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești. Ministrul Mihai Popșoi a relatat despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană. Oficialul moldovean a menționat că suntem determinați să formăm o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern, transmite un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișlinău.

„În exercitarea mandatului meu, voi pune accent pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile. Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată.

Le-am mulțumit ambasadorilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în momente dificile, dar și pentru contribuția statelor pe care le reprezintă la inițierea negocierilor pentru aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană.” – a subliniat Mihai Popșoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Mon
7
Tue
7
Wed
8
Thu
3
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău