Ministerul Culturii și Oficiul Național al Viei și Vinului vor coopera în domeniul dezvoltării și promovării turismului vinicol

  • 15 Aprilie 2022 12:05
Ministerul Culturii și Oficiul Național al Viei și Vinului vor coopera în domeniul dezvoltării și promovării turismului vinicol

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) au încheiat un Memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul dezvoltării și promovării turismului vinicol, informează MOLDPRES.

„Sperăm ca acest Memorandum să-și atingă scopul, estimat prin creșterea competitivității, calității produselor turistice vinicole. Sper să avem noi parteneriate de afaceri și o cerere mai mare pentru produsele turistice ale Republicii Moldova pe piețele țintă; Moldova să fie și mai vizibilă și apreciată ca destinație turistică, inclusiv printre prețuitorii de vinuri bune”, a declarat în cadrul ceremoniei de semnare a Memorandumului  Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, scrie sursa citată.

„Instituția pe care o reprezint are o vastă experiență în susținerea activităților de dezvoltare de produs, campanii de marketing, organizarea de tururi și prezența la expoziții internaționale, precum și competențe de coordonare a programelor de promovare în industria turismului, care vor facilita implementarea activităților propuse în cadrul acestui Memorandum”, a subliniat directoarea ONVV, Elizaveta Breahnă.

În Memorandum se menționează, între altele, că părțile vor colabora pentru dezvoltarea produsului turistic vitivinicol prin activități de cercetare, documentare și valorificare a patrimoniului cultural vitivinicol, susținerea activităților de restaurare, reabilitare a destinațiilor turistice. Astfel, de comun acord s-a convenit asupra organizării Rutei Vinului Moldovei, ca parte a rutei cultural-europene ITER VITIS prin colaborarea cu experta Emanuela Panke, presedinta ITER VITIS. Emanuela Panke va consilia structurile competente la elaborarea unui plan de acțiuni pentru dezvoltarea Turismului Vitivinicol pentru anul 2022-2023, cu o agendă de evenimente culturale și turistice comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău