Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei mizează pe participarea statelor membre ale UE la reuniunea constitutivă a "Platformei Crimeii", o inițiativă a Kievului menită să ducă la eliberarea peninsulei anexate de Rusia

  • 18 Noiembrie 2020 08:47
Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei mizează pe participarea statelor membre ale UE la reuniunea constitutivă a

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei mizează pe participarea statelor membre ale Uniunii Europene la reuniunea constitutivă a "Platformei Crimeii", o inițiativă a Kievului menită să ducă la eliberarea peninsulei anexate de Rusia.

Autoritățile de la Kiev au organizat, marți, o întâlnire cu reprezentanții țărilor UE, cărora le-au explicat obiectivele lansării acestei inițiative. La eveniment au mai participat ministrul adjunct de Externe al Ucrainei, Emine Djaparova, reprezentantul permanent al președintelui ucrainean pentru Peninsula Crimeea, Anton Korinevici, și liderul adunării tătarilor crimeeni, Refat Ciubarov.

În cadrul întâlnirii respective, Emine Djaparova a atras atenția asupra situației actuale din Crimeea, a evidențiat problemele legate de încălcarea drepturilor omului în peninsula anexată de Rusia, nerespectarea dreptului umanitar și discriminările din partea autorităților de ocupație, transmite RBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău