Ministerial de Politici Sociale la Kiev, dedicat integrării Republicii Moldova și a Ucrainei în Uniunea Europeană

  • 27 Aprilie 16:05
Ministerial de Politici Sociale la Kiev, dedicat integrării Republicii Moldova și a Ucrainei în Uniunea Europeană

Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, împreună cu miniștrii omologi de la Ministerul Politicilor Sociale al Ucrainei, Ministerul Sănătății și Afacerilor Sociale al Suediei și Ministerul Securității Sociale și Muncii al Republicii Lituania, au organizat primul Summit Ministerial de Politici Sociale la Kyiv, dedicat integrării Republicii Moldova și a Ucrainei în Uniunea Europeană.

Evenimentul a reunit miniștri ai politicilor sociale din 14 țări europene: Ucraina, Moldova, Suedia, Lituania, Cehia, Bulgaria, Țările de Jos, Estonia, Spania, România, Croația, Germania, Norvegia și Franța. Summitul a fost deschis de prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.

În cadrul evenimentului, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a prezentat progresul principalelor reforme ale Ministerului pe ocuparea forței de muncă și inspecția muncii, pe digitalizare, pe consolidarea sistemului de protecție a copilului și, în special, rezultatele reformei asistenței sociale "Restart".

Miniștrii statelor membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia, și-au exprimat sprijinul neclintit pentru Ucraina și Moldova în reformarea sectorului politicilor sociale și au remarcat progresele realizate de ambele țări în alinierea legislației și politicilor în domeniul protecției sociale la standardele Uniunii Europene.

În timpul Summit-ului, au fost desfășurate trei paneluri, în care participanții au discutat despre cele mai critice domenii de sprijin pentru Ucraina și Moldova în care s-ar putea implica țările partenere: protecția socială și asigurarea pensiilor, integrarea socială a persoanelor cu dizabilități și accesul la servicii sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău