Mină marină descoperită și distrusă de Forțele Navale. Dispozitivul exploziv plutea în derivă aproape de Portul Constanța

  • 10 Decembrie 2022 14:27
Mină marină descoperită și distrusă de Forțele Navale. Dispozitivul exploziv plutea în derivă aproape de Portul Constanța

O mină marină a fost descoperită, sâmbătă, în apropierea Portului Constanța, aceasta fiind văzută de un cargou turcesc, care a alertat autoritățile române. Dispozitivul exploziv, care plutea în derivă la 2,5 mile marine de Portul Constanța, a fost neutralizată de scafandri militari. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Mină marină descoperită și distrusă de Forțele Navale. Dispozitivul exploziv plutea în derivă aproape de Portul Constanța, scrie ziare.com.

Forțele Navale Române au transmis că cargoul turcesc „Ahmet Kan” a anunțat autoritățile române, în dimineața zilei de sâmbătă, 10 decembrie, în jurul orei 08.00, despre prezența unei mine marine, care plutește în derivă, la o distanță de aproximativ 2,5 mile marine de capul digului de nord al Portului Constanța.

„În scurt timp, o navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat la fața locului pentru a inspecta obiectul plutitor raportat, confirmând că este o mină marină, care pune în pericol siguranța navigației. Conform procedurilor operaționale, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat, intervenția rapidă a echipei de scafandri de luptă EOD (specializați în distrugerea dispozitivelor explozive subacvatice), aflată în serviciul de luptă permanent, precum și pregătirea puitorului de mine «Viceamiral Constantin Bălescu» pentru a ieși pe mare”, au precizat Forțele Navale.

Sursa citată menționează că echipa de scafandri EOD s-a deplasat în raionul indicat, în jurul orei 09.00, cu două ambarcațiuni rapide, pentru a neutraliza mina marină aflată în derivă în zona de responsabilitate a Forțelor Navale.

După ce au fost luate toate măsurile de siguranță la fața locului și a fost securizat raionul periculos, scafandrii militari au neutralizat mina prin distrugere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău