Militarii ruși din Transnistria pregătesc blindatele pentru a forța râul Nistru

  • 20 Iulie 2017 17:46
Militarii ruși din Transnistria pregătesc blindatele pentru a forța râul Nistru

Trupele ruse care staționează în regiunea separatistă transnistreană au început pregătirile pentru un exercițiu militar ce prevede forțarea unui curs de apă.

În cadrul manevrelor vor participa 50 de militari, inclusiv echipajele unor vehicule de luptă tip BTR-60, BTR-70 și BRDM-2, precum și mecanicii unității de reparații din cadrul Grupului Operațional de Trupe Ruse (GOTR), potrivit unui comunicat al Districtului militar occidental al Armatei ruse, citat de Novosti PMR. Aceștia au realizat lucrări de ermetizare a trapelor, deservire a echipamentelor tehnice și de navigație și au pregătit mijloacele de autoevacuare, precizează sursa citată.

Exercițiul militar ar urma să se desfășoare la sfârșitul acestei luni, pe Nistru.

Anterior, Ministerul de Externe și cel al Apărării de la Chișinău au protestat în repetate rânduri în legătură cu desfășurarea unor exerciții militare organizate de comandamentul trupelor ruse din Transnistria, adesea în colaborare cu forțele militare ale regimului separatist de la Tiraspol, acestea fiind însă constant ignorate de autoritățile de la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău