Militarii ruși din cadrul GOTR din stânga Nistrului au efectuat exerciții de pregătire de luptă

  • 25 Ianuarie 2022 15:14
Militarii ruși din cadrul GOTR din stânga Nistrului au efectuat exerciții de pregătire de luptă

Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) dn regiunea transnistreană a R. Moldova a efectuat exerciții de pregătire de luptă, a anunțat marți într-un comunicat serviciul de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse, în subordinea căruia intră și contingentul de militari ruși ce staționează în stânga Nistrului, relatează agenția de presă rusă Interfax, potrivit DIGI24.ro.

În total, circa 100 de echipamente militare și tehnică de luptă au fost implicate în aceste manevre, conform comunicatului, care menționează că aceste exerciții fuseseră planificate cu mult timp înainte, notează sursa citată. 

„În cadrul aplicațiilor au fost exersate acțiuni de primire a armelor și echipamentului, de pregătire a tehnicii militare pentru ieșirea din bază și de avansare spre locul de desfășurare a efectivelor, punându-se accentul pe probleme legate de camuflaj, pregătirea punctelor de tragere și a tehnicii de luptă”, potrivit comunicatului.

Anunțul despre exercițiile GOTR, grupare creată pe rămășițele fostei Armate a 14-a sovietice în Transnistria, intervine după ce, luni, fostul deputat al Platformei DA Chiril Moțpan a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, între 24 și 30 ianuarie, trupele ruse din Transnistria planifică exerciții militare de amploare în zona orașului Bender (Tighina).

Potrivit Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992, GOTR nu face parte din Forțele mixte de menținere a păcii și nu are delegată nicio atribuție similară competențelor acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău