Mike Pompeo a criticat China și Iranul în raportul anual al Departamentului de Stat privind situația drepturilor omului

  • 14 Martie 2019 14:20
Mike Pompeo a criticat China și Iranul în raportul anual al Departamentului de Stat privind situația drepturilor omului

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a criticat China și Iranul în raportul anual al Departamentului de Stat privind situația drepturilor omului în lume, arătându-se însă conciliant cu alte țări, în numele 'intereselor Statelor Unite', transmit AFP și Reuters.

China, considerată de Washington adversarul său strategic numărul unu, a fost acuzată că 'și-a intensificat la niveluri record campania de plasare în detenție a minorităților musulmane'.

Referindu-se la Iran, Pompeo a declarat că guvernul a ucis peste 20 de persoane și a arestat mii de oameni care au manifestat 'pentru drepturile lor'.

În schimb, în privința Coreei de Nord, referirea la încălcări 'flagrante' ale drepturilor omului, inclusă în raportul de anul trecut, a fost înlocuită cu o enumerare ce cuprinde: 'execuții extrajudiciare sau arbitrare de către guvern', 'dispariții forțate', 'tortură', existența a 80.000-120.000 de 'deținuți politici'.

Amnesty International a calificat drept 'scandaloasă' 'prăpastia între evaluarea oficială a situației drepturilor omului în lume de către Departamentul de Stat și refuzul administrației Trump de a face din ea o prioritate de politică externă'.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău