Mike Bloomberg va cheltui cel puțin 100 mil. dolari în Florida pentru ca Biden să-l învingă pe Trump în acest stat-cheie

  • 14 Septembrie 2020 11:50
Mike Bloomberg va cheltui cel puțin 100 mil. dolari în Florida pentru ca Biden să-l învingă pe Trump în acest stat-cheie

Miliardarul Mike Bloomberg va cheltui cel puțin 100 de milioane de dolari pentru a susține campania candidatului democrat Joe Biden în Florida, un stat-cheie în alegerile prezidențiale din SUA, potrivit Washington Post și AFP, preluate de Agerpres.

"Votul începe pe 24 septembrie în Florida, prin urmare nevoia de a injecta rapid alți bani în acest stat constituie o urgență", a declarat Kevin Sheekey, un consilier al lui Mike Bloomberg. "Mike consideră că, investind în Florida, aceasta va permite ca finanțările din campanie și alte finanțări democrate să fie utilizate în alte state, mai ales în Pennsylvania", a adăugat el.
 
Fostul primar al New Yorkului, care a fost anul acesta unul dintre candidații la primăria democrată, a luat decizia după ce președintele american Donald Trump a anunțat săptămâna aceasta că este gata să-și finanțeze campania din fonduri personale, relatează publicația.
 
Donald Trump a câștigat alegerile în Florida în urmă cu patru ani și mizează pe o participare puternică a electoratului republican în acest stat, unde el deține o a doua reședință și unde vine adesea.
 
În alegerile din 2016, Donald Trump a câștigat în principalele state-cheie - Florida, Pennsylvania, Michigan, Carolina de Nord, Wisconsin și Arizona - dintre care patru votaseră pentru Barack Obama în 2012.
 
Joe Biden se clasează în frunte în Florida, însă cu puțin, cu 48,2% comparativ cu 47% pentru adversarul său republican, potrivit ultimei medii a celor mai recente sondaje de opinie publicate de RealClearPolitics.
 
De la începutul lui 2019, campania lui Trump a cheltuit circa 800 de milioane de dolari, mai mult decât dublul celei a fostului vicepreședinte democrat. Însă Joe Biden a creat o surpriză depășindu-l pe Donald Trump în ceea ce privește strângerea de fonduri în august, cu 365 de milioane de dolari, mai mult decât precedentele recorduri lunare.
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău