Mii de civili și combatanți pro-regim din două localități siriene au început evacuarea pe cale rutieră

  • 19 Iulie 2018 08:50
Mii de civili și combatanți pro-regim din două localități siriene au început evacuarea pe cale rutieră

Mii de civili și combatanți pro-regim din Al-Foua și Kfarya, două localități siriene asediate de trei ani de rebeli și jihadiști, au început, în noaptea de miercuri spre joi, să fie evacuați pe cale rutieră.

Un corespondent AFP aflat la fața locului a numărat circa 20 de autobuze părăsind aceste localități în cadrul unui acord între Rusia, aliata regimului de la Damasc, și Turcia, susținătoare a rebelilor.

Evacuările îi vizează pe toți locuitorii celor două sate, ei urmând să fie transferați spre teritorii aflate sub control guvernamental în provincia vecină Alep, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Al-Foua și Kfarya, cu o populație majoritar șiită, sunt asediate de rebeli și de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham, fostă ramură a Al-Qaida în Siria, care controlează în prezent cea mai mare parte a provinciei.

În total, circa 6.900 de persoane, civili și luptători, urmează să fie evacuate, conform unei surse din cadrul grupării jihadiste. În schimb, 1.500 de deținuți vor fi eliberați din închisorile regimului, relatează Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău