Mihai Popșoi, la Forumul Strategic de la Bled: „Aderarea Republicii Moldova la marea familie europeană este un pas crucial”

  • 04 Septembrie 09:57
Mihai Popșoi, la Forumul Strategic de la Bled: „Aderarea Republicii Moldova la marea familie europeană este un pas crucial”

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi a participat în calitate de vorbitor la Forumul Starategic desfășurat la Bled, Slovenia în perioada 2-3 septembrie. În intervenția sa, ministrul a subliniat importanța extinderii Uniunii Europene ca un proiect esențial pentru pace, securitate și prosperitate pe întregul continent european.

 
„În cadrul Forumului Strategic de la Bled, care s-a desfășurat în Slovenia, am participat în calitate de vorbitor la panelul cu tematica „Europa întreagă și liberă: extinderea ca proiect strategic de reconciliere”.
În intervenția mea, am subliniat importanța extinderii Uniunii Europene ca un proiect esențial pentru pace, securitate și prosperitate pe întregul continent european”, a declarat ministrul de Externe. 
 
Totodată, șeful diplomației moldovenești a menționat că procesul de extindere al UE reprezintă o oportunitate istorică pentru statele din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova și reprezintă o cale de reconciliere și aliniere la valorile fundamentale ale proiectului european: democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului.
 
„Am făcut apel la partenerii europeni să continue procesul de extindere, deoarece este esențial pentru securitatea și stabilitatea întregului continent. Aderarea Republicii Moldova la marea familie europeană este un pas crucial și o garanție că nicio parte a Europei nu va rămâne în afara cercului de pace și prosperitate comună.
 
În cuvântul de încheiere, am reafirmat angajamentul Republicii Moldova față de integrarea europeană. Am menționat că vom continua să colaborăm strâns cu partenerii noștri europeni pentru a asigura un viitor stabil și prosper pentru Moldova și cetățenii noștri, într-o Europă unită și liberă”, a spus Mihai Popșoi. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău