Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Stanislav Kázecký, ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova

  • 11 Aprilie 16:50
Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu Stanislav Kázecký, ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova

Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký. Oficialii au abordat prioritățile de cooperare și subiecte de actualitate de pe agenda relațiilor moldo-cehe, comunică Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Potrivit la MAE, discuțiile au vizat relațiile bilaterale și perspectivele de colaborare moldo-cehă, prin organizarea vizitelor de nivel înalt și continuarea dezvoltării relațiilor comercial-economice.

Popșoi a remarcat impactul pozitiv al asistenței cehe, în contextul reducerii vulnerabilității energetice și a mulțumit pentru angajamentul Cehiei de a menține Republica Moldova pe lista statelor prioritare în cadrul noului Program de Cooperare pentru Dezvoltare 2024-2030.

Ministrul a apreciat susținerea politico-diplomatică consecventă a Cehiei pentru parcursul european al Republicii Moldova, în contextul deciziilor Consiliului European din decembrie 2023 și martie 2024, de a iniția negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău