Mihai Fifor, despre activitatea forțelor militare ale Rusiei | Situația s-a schimbat dramatic în ultimul an

  • 10 Octombrie 2018 16:09
Mihai Fifor, despre activitatea forțelor militare ale Rusiei | Situația s-a schimbat dramatic în ultimul an

Rusia utilizează spațiul Mării Negre pentru proiectarea forței militare în estul Mediteranei, a afirmat, potrivit agenției Reuters, ministrul Apărării de la București, Mihai Fifor, în cursul unei conferințe internaționale, potrivit Mediafax.

"Federația Rusă utilizează Marea Neagră pentru a proiecta forța în estul Mediteranei", a afirmat Mihai Fifor la o conferință internațională găzduită de Institutul Aspen.

"Situația s-a schimbat dramatic în ultimul an", a spus Fifor, citat de agenția Reuters.

La rândul său, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat la același eveniment că intensificarea securității cibernetice și contracararea amenințărilor militare hibride din partea Rusiei vor fi unul dintre punctele suplimentare asupra cărora România se va concentra în cursul Președinției semestriale a Consiliului Uniunii Europene, informează Reuters.

Ulterior, Mihai Fifor a declarat pentru agenția de presă Reuters că Guvernul de la București intenționează să dezvăluie două noi programe majore de achiziții militare înainte de sfârșitul acestui an, în plus față de planurile anunțate deja privind cumpărarea de noi avioane de vânătoare și alte echipamente.

Mihai Fifor a precizat că România a atins, în ultimii doi ani, ținta NATO privind alocarea unui buget în domeniul apărării de 2% din PIB, subliniind că acest nivel al cheltuielilor militare va fi menținut un deceniu. "Intenționăm să adăugăm încă două programe majore după ce le vom prezenta în Consiliul de Apărare a Țării", a spus Fifor, fără a oferi detalii despre tipurile de achiziții militare.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău