Meta a eliminat 1.000 de conturi false coordonate de Guvernul nicaraguan

  • 02 Noiembrie 2021 08:14
Meta a eliminat 1.000 de conturi false coordonate de Guvernul nicaraguan

Compania din spatele platformei Facebook și a aplicației Instagram a eliminat mai mult de 1.000 de conturi false din Nicaragua, despre care afirmă că făceau parte din campania susținută, de dezinformare, a Guvernului, scrie Rador.

Anunțul a fost făcut cu mai puțin de o săptămână înainte ca președintele să candideze pentru a fi reales. Investigatorii de la compania mamă a Facebook și Instagram, Meta, a comunicat că ceea ce au descoperit în Nicaragua este o operațiune a Guvernului. Printre cei care controlau conturile false, se numărau angajați ai companiei care reglementează telecomunicațiile, de la institutul de securitate socială și de la Curtea Supremă.

Aparent, campania de dezinformare a început cu trei ani în urmă, în încercarea de a denigra opoziția. Aceasta s-a extins către alte platforme, printre care TikTok și Twitter. Încercarea preșeidntelui Ortega, de a obține al patrulea mandat consecutiv, a fost marcată de închiderea liderilor opoziției, a jurnaliștilor si a criticilor Guvernului. Statele Unite au descris alegerile drept o mascaradă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău