Mesajul transmis de Casa Regală a României, după decesul Prințului Philip al Marii Britanii

  • 09 Aprilie 15:21
Mesajul transmis de Casa Regală a României, după decesul Prințului Philip al Marii Britanii

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

Potrivit sursei citate, Casa Regală a României a transmis un mesaj în care își exprimă regretul privind moartea ducelui de Edinburgh.

Mesajul integral transmis de Casa Regală a României:

"Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație."

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit

Anunțul morții a fost făcut de Casa Regală a Marii Britanii. "Cu profundă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa regală prințul Philip, duce de Edinburgh. Alteța Sa regală a decedat în pace în această dimineață, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,84
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,89 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
2
Sun
0
Mon
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău