Mesajul Ambasadorului UE la Chișinău referitor la știrea falsă despre presupusa scrisoare a Maiei Sandu

  • 21 Martie 2020 11:38
Mesajul Ambasadorului UE la Chișinău referitor la știrea falsă despre presupusa scrisoare a Maiei Sandu

Șeful Misiunii Europene la Chișinău Peter Michalko dezminte o știre falsă apărută pe unele site-uri precum că lidera PAS Maia Sandu ar cere Uniunii Europene să instituie embargou asupra exportului de produse moldovenești.

Am văzut cu dezamăgire că și în aceste momente grele se inventează și se răspândește dezinformarea. Acesta este cazul cu știrile false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii poporului moldovean. Aceasta este o afirmație dezgustătoare, total inventată și nefondată, iar autorii săi și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să aducă incertitudine suplimentară în societate. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul său poporului Republicii Moldova. Relațiile noastre cu Republica Moldova rămân bazate pe Acordul de Asociere și DCFTA, iar principiul condiționalității stricte continuă să facă parte din cooperarea noastră”, a scris șeful Misiunii europene în Rep. Moldova.

Președinta PAS, Maia Sandu, a anunțat că depune o cerere prealabilă în judecată împotriva autorilor știrii false. „Am auzit că Igor Dodon vrea să închidă paginile care distribuie informații false. Îi propun să înceapă cu pagina de mai jos care tocmai a lansat o minciună josnică la adresa mea despre o scrisoare către UE, care nu a existat niciodată. Igor Dodon nu va face nimic pentru că el se ține la putere pe asemenea falsuri și minte atunci când zice că va lupta cu dezinformarea. Mâine o să depun cerere prealabilă împotriva acestui site mincinos (și a autorului Serghei Tcaci). Știu că procesele de judecată în țara noastră durează – doar după 3 ani am câștigat procesul împotriva lui Marchel, dar o să insist, pentru că nu-i putem lăsa nepedepsiți pe mincinoși”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău