Merkel și Hollande au plecat de urgență la Kiev și Moscova

  • 05 Februarie 2015 16:29
Merkel și Hollande au plecat de urgență la Kiev și Moscova

Cancelarul german Angela Merkel și președintele Franței François Hollande vor sosi joi la Kiev.

Pe 6 februarie, cei doi urmează să plece la Moscova, a declarat liderul francez, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit anunțului postat pe pagina sa personală de pe Twitter. “Am luat decizia, împreună cu Angela Merkel, să venim cu o inițiativă. Vom pleca la Kiev, în cea de-a doua jumătate a zilei de joi. Vom veni cu o nouă propunere bazată pe totala respectare a integrității teritoriale a Ucrainei“, a mai spus președintele Franței, François Hollande.

Potrivit liderului francez, negocierile se vor desfășura la nivel înalt. Președintele François Hollande nu a precizat însă cine anume va reprezenta partea rusă la această întâlnire, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a declarat că, după ecaladarea recentă a violențelor din Ucraina, Merkel și Hollande au intensificat eforturile de instaurare a păcii în Donbas.

Amintim că joi, 5 februarie, la Kiev, a sosit secretarul american de stat, John Kerry. În cadrul acestei vizite, oficialul american va avea o serie de întrevederi cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, premierul  Arseni Iațeniuk, ministrul de externe Pavlo Klimkin, precum și cu reprezentanții Parlamentului ucrainean/ În cadrul discuțiilor vor fi examinate aspecte privind desfășurarea reformelor și căile de detensionare a situației din regiunea Donbas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău