Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întâlnit cu membrii delegației Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României

  • 22 Octombrie 2021 13:59
Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întâlnit cu membrii delegației Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întâlnit cu membrii delegației Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Președintele Comisiei, Doina Gherman, a comunicat delegației despre actuale provocări din Republica Moldova și prioritățile autorităților determinate în a avansa pe mai multe dimensiuni. Totodată, a mulțumit Guvernul de la București pentru suportul acordat țării noastre de la începutul crizei pandemice, dar și pentru ajutorul constant în domeniul social, economic, cultural.

“România mereu a fost alături de Republica Moldova și vă mulțumim pe această cale pentru susținerea consecventă a agendei noastre de reforme și a procesului de integrare europeană. Contăm, astfel pe suportul dvs. în determinarea unor acțiuni concrete, pentru că pilonul unui stat democratic cu o economie dezvoltată, rămâne a fi reformarea justiției, care este o prioritate a actualului legislativ”, a declarat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.    

Discuțiile s-au axat și pe un schimb de opinii privind evoluțiile curente în procesul de depășire a crizelor din domeniul sănătății provocate de pandemia COVID-19, precum și din domeniul economic și energetic.

Oficialii români au reiterat susținerea fermă a României pentru agenda de reforme a țării noastre și pentru parcursul său european. De asemenea, și-au exprimat deschiderea în scopul comun de dezvoltare și modernizare a Republicii Moldova prin acțiuni în beneficiul direct al cetățenilor.

La final, interlocutorii au optat pentru un dialog dinamic și constructiv, valorificând sprijinul de care Moldova a beneficiat de-a lungul timpului.

Delegația Comisiilor din Senatul și Camera Deputaților din Parlamentul României, în perioada 21-23 octombrie 2021, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, care include întrevederi cu oficiali din Parlamentul Republicii Moldova.   

Din delegația Parlamentului de la București fac parte Alina Ștefania Gorghiu, vicepreședinta Senatului; Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat; Ștefan Mușoiu, Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, precum și vicepreședinții altor comisii și membrii acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău