Măsuri suplimentare de securitate în Republica Moldova și la frontiere, pe fondul războiului din Israel

  • 19 Octombrie 2023 16:14
Măsuri suplimentare de securitate în Republica Moldova și la frontiere, pe fondul războiului din Israel

De astăzi, 19 octombrie 2023, ora 20:00, vor intra în vigoare măsuri suplimentare de securitate în țară și la frontierele Republicii Moldova, în scopul asigurării ordinii și securității publice, securității de frontieră și siguranței cetățenilor. Sporirea activităților este în contextul escaladării riscurilor în adresa securității mondiale pe fonul războiului din Israel, declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale, menținerii mediului de insecuritate în zona de conflict și situației operative, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Intensificarea măsurilor se va face prin creșterea capacităților operaționale, de cooperare și schimb de informații operative între autoritățile de securitate ale statutului, în vederea prevenirii eventualelor tentative de destabilizare a ordinii de drept.

La decizia grupului managerial de risc al Aeroportului Internațional Chișinău, în incinta aerogării va fi permis doar pasagerilor, în baza prezentării biletului și actului de călătorie, personalului care exercită atribuții de serviciu în Aeroport, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Totodată, va fi sistat accesul prin poarta din mijloc a aerogării, fiind posibilă intrarea în Aeroport prin porțile de acces nr.1 și nr.3. Respectiv, pentru a exclude ambuteiajele din fața aerogării, dar și pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate. 

La fel, angajații Poliției de Frontieră vor desfășura activități operaționale de intensificare a controlului frontierei de stat și măsurilor de securitate în toate punctele de trecere a frontierei de stat, inclusiv în Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic, pe drumurile naționale, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea circulației rutiere. 

În continuare vor fi implementate acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău