Măsuri sporite de securitate în timpul alegerilor legislative din Franța

  • 17 Iunie 2017 16:35
Măsuri sporite de securitate în timpul alegerilor legislative din Franța Sursa: Arhiva RRA

Francezii se pregătesc pentru turul al doilea al alegerilor legislative.

Miza acestora o reprezintă asigurarea unei majorități care să susțină programul cu care președintele Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale de luna trecută, notează RRA.

Francezii din fostele colonii, din insulele din Atlantic, Caraibe și America Latină, precum și cei care trăiesc în străinătate au inceput să voteze. Rezultatele întregistrate acolo vor fi însă comunicate tot mâine seară, la ora 20:00, după ce procesul electoral se va fi încheiat și în Franța continentală.
 
În toată țara se fac pregătiri pentru asigurarea securității scrutinului de mâine, care se desfășoară, ca și alegerile prezidențiale, sub restricțiile stării de urgență impuse în Franța după atentatele teroriste din 13 noiembrie 2015.
 
Zeci de mii de polițiști și jandarmi vor patrula pe străzi și în special în apropierea secțiilor de votare, care vor fi supravegheate video, de teama unor încercări de atentate.
 
Pentru a face ce și-a propus, președintele Emmanuel Macron are nevoie de o majoritate solidă în parlament, pe care este foarte posibil să o obțină, mâine.
 
Săptămâna trecută, în primul tur, majoritatea candidaților trimiși în alegeri de partidul creat de el în urmă cu un an s-au calificat în finală, iar sondajele îi dau câștigători în aproape 400 din cele 577 de circumscripții.
 
De aceea, vedeta scrutinului de mâine nu va fi câștigătorul, ci cota absenteismului.
 
Simpatizanții partidelor de stânga și ai Frontului Național, extrema dreapta, ai căror candidați au fost eliminați în mare parte duminica trecută sunt demobilizați și nu intenționează să voteze.
 
Sondajele anunță că peste 53% dintre francezi nu-și vor exercita mâine dreptul de vot.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău