Măsuri înăsprite în Spania pentru a evita al treilea val. Mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină, confirmate

  • 03 Ianuarie 2021 15:45
Măsuri înăsprite în Spania pentru a evita al treilea val. Mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină, confirmate

Autoritățile din Spania au decis să înăsprească restricțiile de circulație în mai multe regiuni, inclusiv în Madrid, în încercarea de a evita un al treilea val al pandemiei după sărbători. În plus, noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, a fost depistată deja la mai multe persoane. 

De la începutul crizei sanitare, Spania a înregistrat 1.928.265 de îmbolnăviri și 50.837 de decese, potrivit ultimelor cifre furnizate joi de Ministerul Sănătății, iar datele comunicate de autoritățile regionale în ultimele 48 de ore prevăd o puternică creștere a cazurilor și deceselor pentru săptămâna viitoare, notează EFE, citată de Agerpres.

În Madrid, mai mult de jumătate de milion de cetățeni nu vor putea intra și ieși din aceste zone începând de luni decât cu motive justificate. Capitala Spaniei este împărțită în mai multe zone administrativ-sanitare, 286 la număr, iar 18 dintre ele și cinci municipii ale comunității autonome vor fi supuse noilor restricții, mai scrie sursa citată. 

Decizia a fost anunțată sâmbătă într-o conferință de presă de ministrul sănătății al Comunității din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care a solicitat o monitorizare mai puternică a respectării măsurilor stipulate.

Oficialul a prezis o creștere a incidenței îmbolnăvirilor, situată acum la 369 de cazuri la 100.000 de locuitori (peste 250 este considerat cu risc ridicat), ca urmare a evenimentelor ocazionate de sărbătoarea Crăciunului, deși a considerat prematur să se vorbească despre un nou val de COVID.

În Spania au avut loc petreceri rave care s-au întins pentru mai mult de 40 de ore și au atras sute de petrecăreți în pofida pandemiei.

Cel puțin 9 cazuri confirmate cu noua tulpină și alte 30 în studiu

Autoritățile sanitare din Madrid au confirmat sâmbătă și nouă cazuri pozitive ale tulpinii britanice a coronavirusului în regiune, în timp ce alte 30 sunt în studiu.

În Andaluzia (sud), unde au fost înregistrate 1.237 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore, guvernul regional a ordonat închiderea a opt municipalități care se învecinează cu Gibraltar, după ce executivul coloniei britanice a anunțat carantinarea totală timp de 14 zile a întregii sale populații.

Decizia se datorează creșterii "îngrijorătoare" a infecțiilor cu coronavirus din ultimele zile, 172 de vineri, după cum a explicat într-o declarație ministrul-șef al Gibraltarului, Fabian Picardo.

 Sursa: DIGI24.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău