Marți, 19 septembrie, începe perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale din 5 noiembrie

  • 18 Septembrie 08:16
Marți, 19 septembrie, începe perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale din 5 noiembrie

Mâine, 19 septembrie, începe perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale din 5 noiembrie, pentru primăriile Chișinău și Bălți, precum și pentru consiliile municipale și cele raionale, transmite Radio Chișinău.

Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a confirmat componența nominală a consiliilor de circumscripție electorale municipale și raionale. Acestea urmează să se întrunească în ședințe, cel târziu, astăzi, 18 septembrie, pentru a stabili locul, data și ora de primire a documentelor de înregistrare și să facă publice aceste informații.

Potrivit legislației, dreptul de a-și înregistra candidații îl au partidele politice și blocurile electorale, precum și persoanele care vor să intre în cursa electorală ca independenți.

Potrivit informației CEC, 60 de partide pot participa la alegerile generale locale, iar între timp, autoritatea electorală a înregistrat sâmbătă, 16 septembrie, primul bloc electoral la scrutinul din 5 noiembrie. Este vorba de Blocul ”Ruslan Codreanu” format din Uniunea Creștin-Socială din Moldova și Partidul Puterea Oamenilor.

Amintim că în urma alegerilor locale generale din această toamnă, urmează să fie aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
15
Sat
16
Sun
17
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău