Marș de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, organizat pe 1 iunie în Chișinău

  • 27 Mai 19:00
Marș de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, organizat pe 1 iunie în Chișinău

Pe 1 iunie în capitală va fi organizat un marș al tinerilor în susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici și eurodeputatul Siegfried Mureșan. Cei doi au precizat că și-au anunțat prezența la marș deja 13 organizații studențești, comunică MOLDPRES.

Deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici, care este și cel mai tânăr ales al poporului din actualul Legislativ, a anunțat că marșul va începe la orele 10.30 lânga magazinul Unic și se va sfârși în fața Legislativului cu mai multe discursuri.

„Vom face un marș al tinerilor care susțin Uniunea Europeană. Noi invităm tinerii să facă parte din istoria țării și acum dar și la referendumul din 20 octombrie, să decidem soarta Republicii Moldova. În primul rând vrem să arătăm că suntem mulți susținători ai UE, în pofida faptului că zilnic suntem confruntați cu propaganda răspândită de Kremlin. Vrem să atragem atenția asupra acestui subiect important pentru țara noastră. Știm că ne dorim un viitor prosper și european pentru Republica Moldova, noi nu vrem să fim alungați din această țară. În momente cruciale pentru Republica Moldova, noi mereu am fost uniți și invitația noastră este să fim uniți și în acest proces important de integrare europeană”, a opinat deputatul.

Siegfried Mureșan a salutat organizarea unui astfel de eveniment pentru tineri.

„Știm că cel mai bun lucru pe care îl putem face astăzi pentru viitorul Republicii Moldova, pentru tinerii și pentru copiii moldoveni este să integrăm Republica Moldova în Uniunea Europeană și pentru asta fiecare dintre noi poate face ceva. Pe 20 octombrie va avea loc referendumul pentru integrare europeană și va fi foarte important ca până atunci să informăm corect toți cetățenii Republicii Moldova cu privire la oportunitățile pe care le aduce Uniunea Europeană. Să spunem oamenilor ce este Uniunea Europeană, ce câștig aduce pentru ei, să le spunem că Uniunea Europeană este un proiect de pace, un proiect bazat pe libertate, libertate de exprimare, libertatea de a susține pe cine dorești, de a critica, fără ca asta să aibă consecințe în libertatea de mișcare. În prezent tinerii în Uniunea Europeană pot studia unde doresc, pot trăi oriunde doresc, pot lucra unde doresc și vrem ca toate aceste lucruri să fie realitate și pentru tinerii din Republica Moldova. Uniunea Europeană este un proiect bazat pe valori bazat pe reguli, este un proiect bazat pe solidaritate. În Uniunea Europeană suntem uniți și când există dificultăți, fiindcă ele există și în Uniunea Europeană, nu suntem singuri, ne ajutăm și le depășim împreună. În viitor Republica Moldova nu va fi singură, întotdeauna va fi alături de oamenii din Uniunea Europeană și împreună vom depăși toate aceste dificultăți. Tinerii sunt principalii beneficiari ai procesului de integrare europeană și Uniunea Europeană ascultă și vocea tinerilor”, a spus europarlamentarul.

El a îndemnat toți cetățenii țării noastre să se informeze înainte de referendumul din octombrie despre beneficiile integrării europene

„Avem referendumul în luna octombrie, dar avem și alegeri europarlamentare pe 9 iunie, unde oamenii au șansa să iasă la vot, fiindcă toți cetățenii Republicii Moldova, care au pașaport românesc au drept de vot. Oamenii au șansa de a ieși la vot și de a spune că le pasă de viitorul Uniunii Europene. Ne spunem părerea cu privire la cine să meargă în Parlamentul European. Anul acesta este Anul european pentru Republica Moldova și de aceea noi ținem foarte mult să informăm corect oamenii cu privire la Uniunea Europeană. La 1 iunie vom arăta mândri drapelul Uniunii Europene, vom spune că vrem integrarea europeană a Republicii Moldova, la fel cum anul trecut am fost în Piața Marii Adunări Naționale”, a conchis Mureșan.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău