Mark Zuckerberg se angajează să remedieze problema știrilor false pe Facebook

  • 06 Ianuarie 2018 16:18
Mark Zuckerberg se angajează să remedieze problema știrilor false pe Facebook

Patronul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut joi, în rezoluția sa pentru noul an, "erori" în înlăturarea unor conținuturi problematice, precum "fake news" și discursuri care incită la ură, care proliferează pe rețeaua de socializare, deficiențe pe care a promis să le remedieze în 2018, relatează AFP.

"Lumea se simte îngrijorată și divizată, iar Facebook are mult de lucru, pentru a ne proteja de abuzuri și de ură, a ne apăra împotriva ingerințelor anumitor țări sau pentru a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook este un timp bine folosit", a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Rețeaua socială, care revendică peste 2 miliarde de utilizatori în lume, a fost criticată intens în 2017, fiind acuzată în special că nu luptă destul de eficient împotriva conținuturile problematice, precum incitarea la ură, apologia terorismului sau știrile false.

Acuzațiile, care au vizat și Google și Twitter, au luat o turnură politică în SUA după alegerea lui Donald Trump la sfârșitul lui 2016, Rusia fiind acuzată de Washington că a încercat să influențeze campania electorală folosind, printre altele, rețelele sociale pentru a difuza "fake news".

"Provocarea mea personală pentru 2018 este de a mă concentra asupra rezolvării acestor chestiuni importante. Nu vom putea împiedica toate erorile și toate deturnările (Facebook), dar la ora actuală facem prea multe greșeli în ceea ce privește impunerea respectării regulilor noastre de utilizare și împiedicarea relelor utilizări a instrumentelor noastre", a mai precizat miliardarul.

Potrivit lui Mark Zuckerberg, "astăzi mulți oameni nu mai cred" în ideea că tehnologia poate aduce puțină putere în mâinile lor.

Dimpotrivă, spune el, "odată cu apariția a câteva mari întreprinderi tehnologice - și cu guverne care folosesc tehnologia pentru a-și supraveghea cetățenii - mulți oameni cred acum că tehnologia nu face decât să concentreze puterea" în mâinile câtorva, în loc să o "descentralizeze" pentru ceilalți cetățeni. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău