Marina Tauber va rămâne sub control judiciar încă 60 de zile

  • 15 Septembrie 2023 18:12
Marina Tauber va rămâne sub control judiciar încă 60 de zile

Deputatul independent (din fostul partid Șor) Marina Tauber va rămâne sub control judiciar încă 60 de zile. După cum transmite "INFOTAG", această decizie a fost luată vineri de Judecătoria Buiucani din Chișinău, care a admis cererea procurorului de prelungire a măsurii preventive.

Potrivit Procuraturii anticorupție, instanța a dat curs și cererii avocaților lui Tauber de amânare a ședinței de judecată pentru examinarea dosarului penal împotriva acesteia. Procurorii au insistat să se examineze cazul "pe fond", subliniind că, de când dosarul a fost trimis în instanță, la 19 iunie 2023, n-a avut loc nicio ședință de judecată.

"Potrivit art. 20 și art. 345 din Codul de procedură penală (recent modificate), judecarea cauzelor penale privind infracțiunile de corupție se face de urgență și în mod prioritar. În pofida acestor fapte, instanța de judecată a admis cererea părții apărării și a amânat ședința de judecată până la data de 27 octombrie 2023", se arată într-un comunicat al Procuraturii anticorupție.

Dosarul penal aflat în judecată împotriva Marinei Tauber și a partidului politic interzis Șor se referă la falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei și a partidelor și finanțarea ilegală a partidului de către o grupare infracțională organizată. În iunie, a avut loc o ședință, în cadrul căreia instanța a admis cererea procurorilor pentru arestul la domiciliu al Marinei Tauber. Cu toate acestea, 20 de zile mai târziu, pe 17 iulie, judecătorul a respins cererea procurorului și a dispus ca această măsură să fie înlocuită cu eliberarea provizorie sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău