Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală

  • 04 Decembrie 2021 11:46
Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală

Judecătoria Bălți a decis anularea înregistrarea candidatei Partidului Șor pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, din cursa electorală.

Judecătoria Bălți a obligat în această dimineață, după un proces care a durat aproape 24 de ore, Consiliul electoral Bălți, să anuleze înregistrarea candidatei Partidului Șor pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber, în cursa electorală.

„…se admite cererea CEC. Se obligă Consiliul electoral al Circumscripției Electorale Bălți să emită hotărârea cu privire la anulare înregistrării Marinei Tauber, candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți la alegerile locale noi 2021 și turul doi din 5 decembrie 2021”, a declarat judecătoarea Natalia Costaș.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 24 de ore, iar avocații Marinei Tauber deja au anunțat că vor face acest lucru.
Într-un live pe Facebook, aspiranta la funcția de edil de Bălți a calificat decizia instanței drept ”un dezmăț din partea actualului partid de guvernământ”.

CEC a propus excluderea candidatului din cursa electorală pentru turul doi, pe motiv că Tauber ar fi avut cheltuieli electorale nedeclarate, care ar fi depășit suma de 172 de mii de lei.

Solicitați anterior de Ziarul de Gardă, responsabilii din cadrul CEC au menționat că instanța de judecată urmează să decidă dacă participă sau nu candidata Marina Tauber în cursa pentru funcția de primar al Primăriei Bălți, iar în cazul excluderii acesteia din cursă, potrivit CEC, tot magistrații ar trebui să anunțe modul în care vor fi organizate alegerile de la Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău